SINTERKLAAS OP IJBURG

23 NOVEMBER 2019

HAVEN IJBURG

Help je mee!

Help je mee? 

De collecte is dit jaar vervangen door de digitale doneeractie, te vinden op

www.doneeractie.nl/steun-de-intocht-van-sinterklaas-op-ijburg/-4732.

We komen dus niet meer bij uw huis aanbellen maar hopen wel dat u ons blijft steunen via de digitale weg. Alle bijdragen zijn meer dan welkom. Samen maken we het mogelijk om dit feest voor de kinderen van IJburg te behouden!

Onder de mensen die digitaal doneren verloten we een fantastische prijs, namelijk meevaren op een volgboot in de haven van IJburg. De winnaar zal woensdag 22 november bekend gemaakt worden op onze facebookpagina.

Achtergrond informatie:

Stichting Sinterklaas op IJburg organiseert sinds 2010 een feestelijke aankomst van Sinterklaas op IJburg: met heel veel pieten en pepernoten, muziek en dans, activiteiten voor de kinderen, een gezellige Sinterklaasmarkt en natuurlijk de Goedheiligman zelf, die op een klassiek schip aan komt varen in onze prachtige, feestelijk versierde haven. 

Ieder jaar groeit het aantal bezoekers. Ouders uit IJburg en omliggende buurten en gemeenten zien de aankomst op IJburg steeds vaker als volwaardig alternatief voor de aankomst in het centrum van Amsterdam. Zeker met jonge kinderen. Het is dichtbij. Gemoedelijk. En je kunt de Sint ook echt ontmoeten. Bovendien is op IJburg alles afgestemd op deze doelgroep. Alle horeca is ingericht op ouders met kinderen. En rondom de haven wordt er dan ook van alles georganiseerd. Van knutselen, tot schminken, voorlezen en dansen.

Naast een feestelijke intocht zet de Stichting Sinterklaas op IJburg zich ook in om het gedachtegoed van Sinterklaas uit de dragen. Daarom gaan Sint en zijn Pieten ieder jaar op zoek naar gezinnen die, om uiteenlopende reden, wat extra aandacht verdienen. En zoeken we samenwerking met stichtingen die zich op andere manieren inzetten voor kinderen die het minder getroffen hebben. 

De stichting Sinterklaas op IJburg heeft elk jaar hulp nodig van vrijwilligers om deze geweldige dag mogelijk te maken! Denk aan toezichthouders, op- en afbouw, schminken, ook zijn er mogelijkheden in de voorbereidingen. Meer hulp is altijd welkom. Wil je meedoen? Aarzel niet en stuur een mail naar sintopijburg@gmail.com of kijk op Hallo IJburg voor de adhoc hulp die we kunnen gebruiken.

Stichting Sinterklaas op IJburg

sintopijburg@gmail.com

IJburg Amsterdam

NL86 RABO 0158380592 

KvK Amsterdam 51 27 13 03